Urheiluvaikuttaja Kalervo Kummola

27.5.2021

”Hyvän puolesta pahaa vastaan”, pohtii urheiluvaikuttaja Kalervo Kummola.

Mitä mielen päällä

Juuri nyt ajatuksissa ovat alkamassa oleva Tampereen pormestarikisa sekä jääkiekon MM-kilpailut. Lisäksi on mukava seurata golfia, kun suomalaisia on mukana myös major-turnauksissa. Yhdysvaltain golfin ammattilaiskiertue kiinnostaa muutenkin.


Mistä nyt pitäisi puhua liikunnassa ja urheilussa

Nyt koronavuoden jälkeen pitäisi ainakin puhua siitä, miten saataisiin ne nuoret, jotka ovat jäänet pois toiminnasta takaisin urheiluharrastusten pariin. Se on liikuntaväen yhteinen tärkeä tehtävä.

Tietysti pitäisi myös miettiä miten yksilöurheilu saataisiin edes lähelle sitä tasoa, mitä se on joskus ollut, vaikka tuskin yleisurheilun ja hiihdon kultaiset vuodet koskaan aivan yhtä hienoina palaavat. Tarjonta lisääntyy, kun jatkuvasti syntyy uusia lajeja, joihin tietenkin pitää suhtautua yhtä vakavasti kuin perinteisiin lajeihin.

Myös Tokion olympiakisat mietityttävät. Suuri osa japanilaisista ei kisoja halua ja on paha pelko, että ne vielä perutaan, vaikka koronasta onkin opittu paljon. Ja surkea on tilanne yleisön kannalta myös Latvian jääkiekon MM-kisoissa.


Taustasi urheilussa johtajana ja vaikuttajana kolmella lauseella

Koen olevani päätöksentekijä, makromanageeraaja ja pyrkinyt aina kuuntelemaan muita, vaikken ehkä ole siinä aina onnistunut. Olin jo pikkupoikana koulussa luokan henkinen johtaja ja sitä seurasi johtajakoulutus RUK:ssa ennen seuraavia askeleita.

Urheilujohtajana olen ollut jo noin 50 vuotta ja pitää muistaa, että esimerkiksi Suomen jääkiekkoliitto on myös yksi Suomen suurimmista nuorisojärjestöistä. Lasten parissa tapahtuva kenttätyö tuppaa unohtumaan ja yleensä esiin nousee vain huippu-urheilu.


Mieleenpainuvinta siinä ajassa

Mieleenpainuvia muistoja on tosi paljon mutta ainakin alkuvuosina kansainvälisyys jääkiekon parissa oli tärkeä asia. Se oli askel uuteen maailmaan, vaikka olin asunut pitkään ulkomailla ja työskennellyt kansainvälisessä yhtiössä. Toki tärkeää on ollut nuorten johtaminen sekä jääkiekon menestyksen tarjoamat hienot hetket, jotka ovat monin kerroin korvanneet kärsityt tappiot. Niitäkin on totta vie ollut.


Mitä tarkoittaa rakkaudesta urheiluun sinulle

Rakkautta urheiluun voi kutsua myös intohimoksi. Leipäpapin homma ei urheilun parissa pitkälle vie.


Mistä saat energiaa ja iloa

Jostain sitä aina tulee mutta kyllä jo pienetkin onnistumiset tuottavat energiaa. On hienoa nähdä miten toiset onnistuvat. Ja onnistumisia ja menestystä tarvitaan, sillä ilman niitä se kovinkin into jossain vaiheessa vähän laskee.

Minulle rakkaus lajiin syntyi pikkupoikana Australiassa, jossa jääkiekkoa ei ollut ja jäin sitä kaipaamaan. Siksi se tuli valittua omaksi lajiksi.


Mietelause tähän aikaan

Vanha mottoni on: ”Hyvän puolesta pahaa vastaan.”

Se varmaan toimii tässäkin ajassa.


Kuva Kalervo Kummolan Twitter-sivuilta.